MamaE,

Voor en door ouders met een chronische ziekte en/of handicap

 

 Vakantie

Als je zelf beperkt bent en wel op vakantie wilt is het best lastig. Zeker als er ook nog eens een kleine bij komt want je wilt ook dat die zich vermaakt. In het verleden namen wij alles mee, van toiletverhoger tot bed etc. Gelukkig is er veel meer mogelijk dan wij destijds wisten. Er bestaat een blauwe gids met aangepaste vakantie mogelijkheden en een website waar je op aangepaste vakanties kan zoeken www.deblauwegids.nl

 

Ook bestaat er de mogelijkheid om via een organisatie zoals comfortzorg  hulpmiddelen en zorg op locatie te krijgen. Wij hebben hier al meermalen gebruik van gemaakt. Daardoor hoeven we veel minder mee te slepen, alles kunnen zij verzorgen: van hooglaag bed tot trippelstoel maar ook zorg.

 

Kosten van comfortzorg:

Cliƫnten die volgens de AWBZ(thuis-) zorg ontvangen, hebben hiermee een geldige indicatie voor zorg op een vakantieadres in Nederland. Voor hen is deze zorg gratis, op de reguliere eigen bijdrage na.

Uiteraard is het ook mogelijk dat je de zorg geheel zelf bekostigd, al dan niet uit het persoonsgebonden budget (PGB). Tegen bijbetaling is het mogelijk om extra zorg of begeleiding te ontvangen en/ of extra hulpmiddelen duren zoals een scootmobiel. Comfort zorg brengt eenmalig bemiddelingskosten in rekening.

 

Mijn ervaring met comfortzorg:

Ik was eerst wel een beetje huiverig om alles uit handen geven. Wordt alles wel goed geregeld zoals ik het hebben wil? Ik moet zeggen dat alles geweldig geregeld wordt, vaak bij aankomst is alles al ter plaatse zoals we dat dan ook met comfortzorg afspreken. Zo valt er toch heel veel geregel van je schouders af. Minder meeslepen, minder zorgen en dat is toch zeker een pre als je op vakantie gaat!

 

Het is ook mogelijk om via een plaatselijke thuiszorgorganisatie hulpmiddelen te regelen. Ook dit wordt bekostigd vanuit de AWBZ

 

 

 

Copyright Elana den Hollander 2015