MamaE,

Voor en door ouders met een chronische ziekte en/of handicap

 

Mobiliteit buitenshuis

Ook voor buitenshuis maak ik nu gebruik van mijn elektrische rolstoel.

Toen Liam nog klein was gebruikte ik een duwrolstoel of een scootmobiel buitenshuis. Dus ben ik op zoek gegaan naar een mogelijkheid om mijn zoontje ook mee te kunnen nemen op beide vervoermiddelen. Op internet heb ik een mogelijkheid gevonden om een maxicosi op een rolstoel te bevestigen maar daar heb je een speciale rolstoel voor nodig en deze is aardig prijzig. Er bestaat ook een scootmobiel waar je kinderen op mee kunnen maar dat is een verouderd model. Daarnaast als je al een vervoersvoorziening hebt gekregen van de gemeente kom je de eerste 7 jaar (althans waar ik woon) niet meer in aanmerking voor een andere.

 

In het begin nam ik mijn zoontje in de Maxi-Cosi mee, die ruste dan op mijn armleuningen. Toen hij groter werd bevestigde ik een buggy via een snelbinder aan mijn rolstoel. De buggy paste er precies tussen dit is een hele praktische en goedkope oplossing (zie onderstaande foto's). Mijn man, die hem duwde, zij altijd dat het verbazend licht en wendbaar is. Zelfs mijn moeder, die ook haar beperkingen heeft, viel het duwen enorm mee.

 

Wanneer ik hem meenam op de scootmobiel maakte ik hem aan mij en de scootmobiel (wat ook op een elektrische rolstoel kan) vast door middel van tuigjes die je normaal gebruikt om je kindje vast te zetten in de kinderstoel of zodat je kindje niet weg kan lopen. Gewoon te koop bij de prenatal.

Liam ouder is kan natuurlijk zelf lopen. Maar nog steeds gaat hij vaak mee een mij op schoot op de elektrische rolstoel. Zo heb ik altijd een grote buggy bij de hand!

 

 

Copyright Elana den Hollander 2015