Zodra wij begonnen te denken over het ouderschap zijn wij op zoek gegaan naar aangepast meubilair. Dat wil zeggen aangepast aan mij als ouder. Helaas kon ik geheel niets vinden. Toen ik bij de gemeente aanklopte werd er mij medegedeeld dat ouderschap mijn eigen leuze was en dus ook volledig voor eigen rekening kwam. Hier kan ik mij absoluut wel in vinden maar ik wilde ook graag meer informatie. Er zouden tenslotte toch wel meer ouders zijn die gehandicapt zijn of een chronische ziekte hebben? Vanuit de gemeente maar ook andere instanties kreeg ik het idee dat ik de eerste chronisch zieke ouder zou zijn.

 

Na een lange en uitgebreide zoektocht kwamen mijn man en ik tot de conclusie dat er gewoonweg geen aangepast meubilair was voor iemand in mijn situatie met een ouderschapswens. Dus zijn wij zelf onze aanpassingen gaan bedenken.

Dit heeft ons veel tijd en energie gekost. Wel zijn wij enorm trots dat wij voor alles waar ik tegen opliep in de verzorging voor Liam een oplossing hebben gevonden.

 

Aangezien er vast meer ouders zullen zijn met een handicap of ziekte met een kinderwens wil ik graag onze 'aanpassingen' met iedereen delen.

Mocht jijzelf nog andere aanpassingen hebben bedacht hoor ik dit graag!

Copyright Elana den Hollander 2015