MamaE,

Voor en door ouders met een chronische ziekte en/of handicap

 

Mee Twente biedt informatie, advies en ondersteuning aan mensen met een beperking. Mensen met een verstandelijke, lichamelijk of zintuiglijk werk ik, met met de beperkingen het autistische spectrum, chronisch zieken en ouderen.

http://www.meetwente.nl/

 

Organisatie die zich in Twente bezighoudt met mantels ook ondersteuning en de inzet van vrijwillige thuishulp.

http://www.siztwente.nl/

 

Intermobiel is een digitale ontmoetingsplaats voor en door jongeren met een lichamelijke handicap of chronisch ziekte die minder mobiel zijn of aan huis gebonden en voor de omgeving van deze jongere. De informatie op deze website is waardevol voor iedereen met een handicap kunnen geven, ongeacht leeftijd de ziekte.

http://www.intermobiel.com/

 

De ANGO is een algemene landelijke vereniging van, voor en door mensen met de functiebeperking en chronisch zieken. De ANGO werkt aan het verbeteren van de levensomstandigheden van mensen zoals die zijn ontstaan, als gevolg van de functiebeperking of chronische ziekte. Dan genoteerd vanuit praktijkervaring verleden door te informeren, adviseren en door individuele hulp en collectieve belangenbehartiging.

http://www.ango.nl/index.php

 

Rijndam revalidatiecentrum kinderverzorging met een beperking.

de website is bedoeld voor iedereen die een (chronisch of tijdelijke) beperking heeft in ieder moeite heeft met kinderverzorging. Het bevat informatie over de verschillende aspecten verkeerde verzorgen, zoals  voeden, baden en verschonen. Daarnaast komt het verplaatsen binnen is streepje en buitenshuis aan bod. Hierbij worden diverse middelen getoond die het kunnen ondersteunen. Ook is vermeld hoe aangepaste middelen vergoed of aangevraagd kunnen worden. De adviezen die gegeven worden zijn geen standaardoplossingen, maar zijn mogelijkheden die naar eigen situatie vertaald moeten worden.

http://www.rijndam.nl/kinderverzorging

 

Ieder(in); Netwerk voor mensen met een beperking of chronische ziekte

Zij streven naar een samenleving waarin iedereen tot zijn recht komt. Mensen met een lichamelijke handicap, een verstandelijke beperking of chronisch ziekte horen er volledig bij! Ze krijgen overal de kans om naar vermogen mee te doen.

https://iederin.nl/

Organisaties

Copyright Elana den Hollander 2015